Tuesday, October 28, 2008

Tissidega ussid


Kas täna kohe ongi selline päev, kus mind 200ga endast õue aetakse? Just sain uudiseid selle kohta KUI kadedad naised ikka tegelt olla võivad teiste naiste peale. Kohe peldikusse ajas see jutt mind - mulle tõesti aind roppused meenuvad hetkel.

Olen alati arvanud, et meeskollektiivis on kõvasti kergem töötada. Keegi ei ussita ja klats käib kõvasti süütumate teemade ümber. Niipea kui seltskonda ilmub üle 10 naise (teinekord piisab ka paarist ainult), siis hakkab pihta kümnevõistlus, et kes on ilusam, targem, osavam ja stiilsem. Mind on õnnistatud super laheda tiimiga, kus on ka kaks super lahedat sekretäri. Uskuge või ei, aga kolm kobedat tibi (te andke mulle mu meelevaldne ülistus andeks) võivad vägagi hästi läbi saada. Küll aga võib see kooslus mõnele teisele naiskooslusele suureks pinnuks (kui mitte Värniku odaks) ässas olla. Aga jah sa mõtle nüüd ise - tuleb kollektiivi uus ja sõbralik ja asjalik ja mis peamine ka ilus naine, siis selgelt on vana olija positsioon ohus. Mis on antud olukorras esimene samm? Otseloomulikult hakata otsima vigu. Perse on majas siis kui neid vigu ei leia. Aga ega ükski endast lugupidav perfektne naiseolevus ei jäta asja niisama. Teine samm on need vead tekitada. Tuleb vaid igat rivaali sammu tähele panna ja väiksemagi komistamise korral spurtida lähema ülemuseni ja siis panna kitse nii nagu keegi pole kunagi suutnud kitse panna. Jah, vot see on eduline tegevus. Esimene punkt kirjas. Asja juures tuleb muidugi alati ka sellega arvestada, et kuuldused õigete inimeseni jõuaks ja no jumala eest mitte otse rivaalini. Kuidas sa ikka lähed ja otse ütled, et kle sa tibi teed oma tööd sitasti? Siis peaks seda ju põhjendama hakkama veel. Ei ei, see oleks vale. Järgmise asjana tuleb hoolt kanda selle eest, et õiged inimesed selle krdi litsi letti võtaksid. No see tähendab, et tibi peab vaibale minema ja aru andma. See on soe kättemaks selle eest, et keegi on asjalikum ja kadestamisväärsem.

Õigeks sõjaks läheb aga siis kui selgub, et rivaali hindavad ka meessoost kolleegid ja silmarõõmud. Tuleriidale selle eest. Siis on järgmine samm otseloomulikult kõlakad. Ja palju ja korraga ja kõigile. Kõik peavad ju ometi valgustatud saama, et uus sljuha käib kõigiga ja võrgutab kõike mis liigub. Huhh, hästi pandud. Jälle jupp tööd ära tehtud!

Kui aga juhtub see, et ülemus ei kutsu enam vaibale ja meeskollege kah kõlakad ei koti, siis on see esialgu lämbumine ja paanikahoog igale normaalsele tissidega ussile. Tuleb käiku võtta terariistad. Tuleb asi isiklikumaks lükata valupunktidele rõhuda. Nii ajusagarad tööle, et mis võiks ühte korralikku sekretäri solvata - solvata rohkem kui märkused töö kohta ja süüdistused meesteröövimise osas? Jap, õigus. Riietus on veel puutumata. Kõige meeleheitlikum samm tuleb ette võtta ja teha selgeks, et rivaali riietus on mitte isegi ebakorrektne, vaid suisa labane. Ja seda ei tohi kogu maailma raha eest kah talle otse öelda. Seda peab samuti kõrgemate võimude kaudu ajama. Sest mis saab olla magusam kui, et beaats kutsutakse vaibale aru andma tema riietuse osas? Ma leian, et midagi magusamat vist ei annagi välja mõelda. Siinkohal ei oma tähtsust see, et tegemist on äärmiselt piinlikult korrektse riietuse valikuga sekretäriga. Psähhh. Ise on süüdi, et nabani dekolteed ei kanna ja vööga tutti ei välguta. See oleks ju kõvasti vähem labane. Ja vaukooreks tarretisel on see kui vastasleeri esindaja võtab asja hinge ja läheb nutab kodus riidekapi ees....ise on süüdi, et ta kõigile stiiliahvidele ei meeldi!
Pea vastu Käti ja tea, et sind hinnatakse nii sinu töös kui stiilitundes! Selle tõestuseks on ka ju see, et kadedus ei kõlba patta panna. Ja ikka on parem kui sust räägitakse (ju sa püüad pilku) kui see, et pole midagi öelda ja oled nähtamatu töll. Ma tean millest räägin;) Ka mul on omad kadalipud olnud...

4 comments:

Merlin said...

tunnista, oled käti peale kade - sinu esisljuuha staatus on ju läind nüüd, pöördumatult.

Tyhikargaja said...

futsk jah

Triin said...

Klge M ja Tyhikargaja..kas te ausõna ei tahaks raamatut välja anda?:)) Ma ostaks kohe lugematul hulgal eksemplare ja kingiks oma töökaaslastele, kes ongi ainult naised.
Krt kui hästi te kirjutate! Toote päikse päeva ja naeratuse suule nuh!

Tyhikargaja said...

Ikka anname raamatui välja kui rikkaks saame, sest kesse vaeseid kirjastama hakkab;)