Saturday, August 06, 2011

veits värskem lugu

Üks kaks kolm...ja nüüd kõik koos...Egle ja Signe raha lugemist alga! Meie ju nüüd miljonärid oleme onju...NOOT! Ja kui isegi oleks, siis kuidas see kõigi teiste asi on? Ei, ega tegelikult jah paluks soovitusi kuidas kogu see rutsikoorem ära kulutada! Soovitajaid ja õpetajaid on järsku rohkem kui karvu peas. Esiteks, see papp on juba kulunud auto ostmisele ja tuleb veel vaeva näha, et reisi jaoks ka midagi kõrvale panna. Noh, nii infoks kõigile. Ja teiseks, kes keelab suurtel juhtidel ja õpetajatel endil 15h päevas tööd teha? Mina isiklikult küll kedagi kinni ei hoia. Jah, vähemalt 15h iga päev ja nii 6 päeva nädalas! Ausalt! A ja mulle hullult meeldivad küsimused nagu näiteks, et mis siis vabal ajal teete? Eemm..mõtlete selle 9 järelejäänud tunniga? Söön hommikust näiteks ja riietun 1h. Kõnnin töölt koju ja käin dushi all kokku 1h ja siis kui tohib, magaks need 7h! Küsimus, et noh jooksmas ka ikka käid veel ja trenne annad...õudsalt meeldib. Muidugi käin ja muidugi annan, sest see on ju antud olukorras üsna loogiline onju. Kas inimesi tegelikult ka huvitab, et kuidas mul läheb ja millega tegelen? Või on minu papi countimine ainus mõte? Sest kuidas muidu üldse saavad sellised küsimused tekkida. See nats nagu tähendab, et kuulatakse diagonaalis juttu mitu h ma tööd teen, aga numbrid hakkavad silme ees jooksma küll kohe...ja need pole töötundide numbrid. Jah, raske on...aga kes ütles, et kõik kerge peab olema. Meil vähemalt on eesmärk. Ja see pole kauniste hilpude ostmine ja korteriraha korjamine. Me tahame Austraaliale ringi peale teha...noh vada kui siin juba oleme onju, ja selleks ON palju pappi vaja. Eks igaühel on elus omad eesmärgid ja no sorry kui meie omad teistega ei ühti. Minu omad hetkel pole pere loomine ja konto suurendamine 2- korruselise maja ostmiseks. A ja kes arvab, et noh Austraalias on ju lihtne see papi kokku ajamine. Lähed, teed paar kuud tööd ja siis elad Eestis laia elu mitu kuud. Noh jah. Esiteks kui sa ei viitsi juba Eestis tööd teha, siis miks peaks siin viitsima? Aga siin ka PEAB viitsima. Teiseks, hea töö leidmine pole kuskil kerge. Tuleb ennast tõestada. Ja kolmandaks, miks keegi seda järele ei proovi? Käed jalas otsas ja tahtmist on, miks mitte? Tuld!
Ja tänx sõbrad, kes mu rutsi lugema pole hakanud veel...neid on umbes kaks – Merka ja Coiz.

6 comments:

margo said...

Üks mittesõber ka ei loe rutsi, vaid ootab huviga ainult uusi postitusi :-)

Anonymous said...

Ei noh mis ma ikka oskan öelda. Kui 1 tund pesemisele ja 1 tund riietumisele läheb, siis jääb muidugi aega vähe üle. Aga üldiselt täitsa õige jutt, et kui elada tahad ikka nii, et saad nagu raha raisata ka millegi mitte vajaliku peale, siis peab ikka kõvasti rabama.

Merlin said...

Mul on sama teema kõigi nende ameerika unistuse rääkijatega. Et need, kes reaalselt kuskil püstirikkaks on saanud, on üldiselt ennast aastaid tööga rämedalt tapnud. Võta näiteks advokaadihakatised, kelle töönädal on kohati 80h. Aga meie inimene ei tunnegi sind enne, kui sa juba oled rikas ja omanik, sest töörabajana oled sa ju pmst neeger ja orjadest ei ole midagi rääkida. Kui sa aga siis oled haljal oksal, siis on niiii hea teha järeldus, et näed, mõnele on ikka antud! Meie inimene ongi laisk. Ise midagi teha ei viitsi, et elu parem oleks, aga vinguma ja kadetsema on esimene mees!

Tyhikargaja said...

mkmm...eestlane pole laisk siinmaal...noh nii arvatakse, sest kohalik on veel laisem :D

Maiken said...

Toetan kahel käel otsust Austraaliale tiir peale teha! :)

Lagle said...

Teie rutsi mittelugejate pundiga liitun ma ka- Austraalia on üks vinge riik ning eesmärgiks peaksid olema elamused mitte sõprade-tuttavate käest kuuldud jutud, kuidas Austraalias megapappi teenitakse!
Edu säästmisel ning toredat kevade algust!