Thursday, March 29, 2007

Klient on kuningas mai ä....


No eri kino mai või! Eile käisin juuksuris - no küll lihtsalt kaasas, mitte enda udusulgi lõikamas. Ja vat seal nägin mina ikka elu klienti! Tõuseb tädi toolist ja hakkab raha maksma, no täitsa normaalne klient ju. Teda teenindas praktikant. Hinna määras aga kõrvalt teine juuksur, kes on kogemustega ja nägi, mis lõikus tehti ja ütles praktikandile hinna ette. No raisk! 105 eeku küsis! Ma veel mõtlesin, et ma küll kunagi salongist välja ei saa kui pole 4 korda sama palju maksnud, aga see selleks. Tädi siis midagi pobisest, et eile öeldi talle hinnaks 75 krooni, a no maksis raha ära ja lahkus. Mina süvenen täie tõsidusega naisteajakirjadesse ja loen need ribadeks, kui aga tädi taas uksest sisse hüppab. No tema igatahes jõudis juba kodus ära käia ja isegi netis surfata. Ta kohe pidi hingelt ära ütlema, mis tal sinna nüüd kuhjunud oli - no oli see vast koorem kanda! Esiteks läks asi kohe hinna peale - ei ei tema ei taha midagi halba öelda, sest väga tore teenindaja lõikas ju ja värki AGA issand jeesus kus teine teenindaja kõrvalt ikka kalgi südamega ütles hinna. See kohe tal südamesse torkas. Tema mitte ei suutnud olla ja asja välja ütlemata jätta. Läks koju ja veel mõtles tükk aega, aga ei saanud kohe olla, sest asi torkas ju pistodana otse hinge ja nüüd süda tilgub verd...suisa nõretab! Teenindajad siis seletavad kümnes kaares ja keeles, et mis sinna hinna sisse kuulub, et pesu ja lõikus ja kuivatamine. Aga püha püss, kuivatamist ju küll netis eraldi hinnakirjas välja pole toodud!

Tema muide kolm päeva ekstra ootas, et saaks lasta praktikandil lõigata. Ja nüüd tuleb kalk ja külm inimene ja ütleb, et juuste kuivatamine ka maksab ja kokku kõik värk 105 raha... Teenindaja hoiab ennast vaos ja näitab hinnakirja (muide tema klient ootab toolis, no mis tal üle jääb, sest eelmine klient on ju suurem kuningas) ja üritab seletada ja teeb ettepaneku see 20 krooni tagasi maksta. Aga oi püha lehm kus see on solvamine! Ega rahast ju kahju ei ole, aga te käik näe näkku valetate! Eile ju öeldi, et lõikus on 75 krona, seega mõrvarlikud retsid valetajad olete. Ja kodulehel on ju ka siis kõik täiesti valesti ja tuleb otsemaid ära parandada - ilmselgelt on ka IT mees mingi rühmituse liige, kes võltsimiste ja rahapesuga tegeleb.

Tuleb tagaruumist salongi juhata ja kuulab kliendi mured ära ning üritab omalt poolt seletusi anda, aga no maailma loomisest alates pole ju nii üleolevat ja iroonilist inimest nähtud kui antud juhataja! Ei no ühesõnaga on täiesti võimalik 20 krooniga maailmasõda alustada....Teenindajad on kõik kõige retsimad tegelased maa peal ja kliendid on vaesed kannatajad, kellelt viimanegi penn hingetagant ära varastatakse ja välja petetakse kõigest tühise juukselõikusega. No enivei, kui mina salongist lahkusin, siis sõda oli veel täies hoos ja ma pole päris kindel, kas antud salong veel alles on või pandi pomm alla...või on uksel silt Suletud!

Mai taha ropendada, aga krt küll, kas inimestel tõesti s...i muud teha pole kui käia mööda linna ja vinguda ja teiste närve süüa?? Ehk mees kodus ütles, et misasja sa sellise soengu eest maksid sellist raha või?? Ja enne kui jõudis lisada, et aga noh sind ei lõika 10 kilo eest ka ilusaks, oli eit juba uksest väljas ja salongi poole kaloppi viskas?!

3 comments:

Tyhikargaja said...

...galoppi siiski:P

Merlin said...

kahe otsaga asi. kui ma lähen küünetehniku juurde ja tean et hooldus maksab konkreetset hinda ja tehnik ütleb, et kle teeme siit nii ja siit naa ja lõpuks lisab teadaolevale hinnale kirve ja käibemaksu, siis muidugi ma ei vingu jne, aga põhimõtteliselt, nii ei saa rallit sõita. juuksuris sama, mõni juuksur peale lõikus ja värvimist kuivatab juuksed ja küsib harjaga kuivatamise eest lisaks ka päevasoengu hinna. kui saaks neli tuhat krooni palka, siis ma kah karjuks sellise asja peale.

Tarmo said...

teinekord kõrvalseisjana küsi, et kas mingi kriis või?!?!